İrmik Tatlısı İçin Malzemeler Tarifi
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 çay kaşığı yağ
- 1 çay kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
şerbet için
- 2 su bardağı şeker
- 3 bardak su
İrmik Tatlısının Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Önce şerbet kaynatılır, su ve şeker bir tencerede kaynatılır.
- Daha sonra hamur için tüm malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlanır borcama yerleştirilir ve üzerlerine biraz bastırılır.
- 170 derecede üzerleri renk alana kadar pişirilir.
- Fırından çıkan tatlının üzerine ılık şerbet dökülür ve çekmesi beklenir.
Fotoğraflı İrmik Tatlısı Tanımı