İrmik helvasi

İrmik Tatlısı İçin Malzemeler Tarifi

  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı yağ
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

şerbet için

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 bardak su

İrmik Tatlısının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Önce şerbet kaynatılır, su ve şeker bir tencerede kaynatılır.
  2. Daha sonra hamur için tüm malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğurun.
  3. Ceviz büyüklüğünde yuvarlanır borcama yerleştirilir ve üzerlerine biraz bastırılır.
  4. 170 derecede üzerleri renk alana kadar pişirilir.
  5. Fırından çıkan tatlının üzerine ılık şerbet dökülür ve çekmesi beklenir.

Fotoğraflı İrmik Tatlısı Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir