İrmik Revani Tatlısı

İrmikli Revani Tatlısının Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından biraz eksik süt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi

Şerbet için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 bardak su
  • 3-4 damla limon suyu

İrmikli Revani Tatlısının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk şerbeti yapalım. Şeker ve suyu orta ateşte kaynama noktasına getirin.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra şerbetin içine limon sıkıp 10 dakika kaynatıp altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  3. Kek için yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp çırpın.
  4. Diğer malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın.
  5. Yağlanmış borcama dökelim.
  6. Önceden 170 dereceye ısıttığımız fırına kekimizi koyup 35 dakika pişirelim.
  7. Tatlımız piştikten sonra soğuk şerbetimizi sıcakken dökelim.
  8. 1-2 saat beklettikten sonra afiyetle yiyin.

İrmikli Revani Tatlısı Fotoğraflı Tarifli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir