iskender kebap

İskender Kebabı İçin Malzemeler Tarifi

  • Ekmek fırından alınan 4 adet lavaş ekmeği
  • 3 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 bardak su
  • Her servis tabağı için 3 yemek kaşığı sulu ve kremasız yoğurt
  • Rastgele bir marketten alınan 1 paket hazır dana ve kuzu döner eti

İskender Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Önce geniş bir boğum tenceresine iki yemek kaşığı tereyağı konulur, ardından lavaş ekmekleri siyah kareler halinde kesilerek tencereye konur ve üzerine bir yemek kaşığı daha tereyağı ilave edilerek kızartılır. orta ateşte sık sık karıştırarak hafif çıtır ve pembe bir hal alın. Ancak karıştırma durduğunda tencerenin kapağı kapanacaktır.
  2. Ocağın diğer tarafında geniş bir tencerede iki yemek kaşığı salça, iki tatlı kaşığı kırmızı biber, bir tatlı kaşığı karabiber, bir tatlı kaşığı tuz ve iki bardak su karıştırılarak koyu bir sos hazırlanır.
  3. Ocağın diğer tarafında dana ve kuzu döner eti geniş bir tavaya alınır ve orta ateşte kısık ateşte ısıtılır.
  4. Her şey hazır olduğunda kızarmış ekmekleri geniş servis tabağına alalım.
  5. Üç yemek kaşığı yoğurdu çorba kaşığının arkasıyla ekmeğin üzerine yayın.
  6. Eti yoğurdun üzerine yayalım.
  7. Üzerine dört yemek kaşığı sostan koyup servis edelim. Afiyet olsun. 😊.

İskender Kebabı Açıklamalı Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir