islam köftesi

İslami Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yumurta

Ekmeği ıslatmak için;

  • 4 dilim dilimlenmiş bayat ekmek
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 bardak su
  • 1 çay kaşığı tuz

İslam’da Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Köftelerimizi yoğuralım çöp şişe koyup elimizle rulo yapalım.
  2. Tepsiye dizip buzdolabında 1 saat dinlendirin. Bekletilen köfteleri fırında kızartalım.
  3. Bu ortada tereyağı ve salçayı kızartıp 2 su bardağı suyu ilave edip baharatları ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
  4. Daha sonra biberleri küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kızartıyoruz ardından domatesleri ekleyip pişiriyoruz.
  5. Tavayı biraz yağlayalım, dilimlenmiş ekmeği sosa batırıp kızgın tavaya alıp kızartalım, hafif kızarınca servis tabağına alalım, hepsini bu şekilde yapıp bitirelim.
  6. Köfteleri biberli domateslerin içine ekleyip biraz karıştıralım ve ekmeklerin üzerine dizelim.
  7. Yanında pilav ile servis edelim. Afiyet olsun.

Fotoğraflı İslami Köfte Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir