Ispanak, Havuç, Kuru Domates ve Zeytinyağlı Bulgur Pilavı

Ispanaklı, Havuçlu, Kuru Domatesli ve Zeytinyağlı Bulgur Pilavının Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük demet ıspanak
  • 1 havuç
  • 6-7 adet kuru domates
  • 1 kapya biber
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı midye bulguru
  • 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 bardak su

Ispanak, Havuç, Kuru Domates ve Zeytinyağlı Bulgur Pilavının Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Havucu soyalım.
  2. Küçük küpler halinde doğrayıp kapya biberin çekirdeklerini çıkaralım ve küçük küçük doğrayalım.
  3. Ispanakları soyup küçük küçük doğruyoruz.
  4. Sirkeli suda bekletip yıkayalım ve süzgece alalım.
  5. Soğanı, sarımsağı soyup küçük yemeklik doğrayalım.
  6. Kurutulmuş domatesleri sıcak suda ıslatıp ince ince doğrayalım.
  7. Tavaya yağı alıp soğanı, sarımsağı, havucu, kapya biberi, kuru domatesi ekleyip iki dakika kavuralım.
  8. Ardından yıkanmış bulguru ekleyip iki dakika daha kavurun.
  9. Tuz ve baharatları serpip oda sıcaklığındaki suyu verelim.
  10. Kaynayınca ocağın altını kısalım.
  11. Ardından ıspanağı ekleyip bir kez karıştırıp suyunu çekene kadar pişirelim, afiyet olsun.

Ispanak, Havuç, Kuru Domates ve Zeytinyağlı Bulgur Pilavı Fotoğraflı Anlatım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir