Ispanak Kökü Turşusu

Ispanak Kökü Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak kök ve sapları
  • 2-3 tutam limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke veya nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5-6 adet kuru kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak

Ispanak Kök Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. 1 kg ıspanağın köklerini ayıklayıp yıkayın ve 1 saat sirkeli suda bekletin. Kök kısmında kum kalmışsa dibe çökecektir.
  2. Daha sonra bol su ile yıkayıp kalan kök kısmını temizleyin.
  3. Tencereye su ekleyin, 2-3 limon, 1 yemek kaşığı sirke, tuz ekleyin ve yumuşayana kadar kaynatın.
  4. Yumuşayınca ocağı kapatın ve 5-6 iri diş sarımsağı rendeleyip karıştırın.
  5. Ardından zeytinyağını ekleyip karıştırın ve ağzını kapatın.
  6. 1 saat soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.
  7. Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Bulgur pilavının yanına çok yakışıyor, tavsiye ederim.

Fotoğraflı Ispanak Kökü Turşusu Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir