Ispanaklı Gül Böreği

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yufka

İç harç için

  • 1 soğan
  • ½ kilo ıspanak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • karabiber acı biber tuz

sosu için

  • 1 bardak su Süt
  • 1 yumurta
  • 1 kase yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı su
  • 3 yemek kaşığı sirke

Ispanaklı Gül Böreğinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle ıspanaklar temizlenir, yıkanır ve doğranır.
  2. Daha sonra soğan yemeklik doğranır, sıvı yağ eklenir ve biraz kavrulur.
  3. Daha sonra salça ve baharatlar eklenip kavrulur.
  4. Daha sonra doğranmış ıspanaklar ilave edilerek üzeri kapatılır ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  5. Sos için bütün gereçler bir kaba alınır ve çırpılır.
  6. Hamur üçgen şeklinde kesilir.
  7. Sos hamurun her yerine yayılır.
  8. Daha sonra ıspanaklı harç sürülüp hamur sarılır ve gül şekli verilir.
  9. Tüm yufkalara birebir işlem uygulanır.
  10. Kalan sos üzerlerine sürülür.
  11. 180 derece fırında altın rengi alana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir