Ispanaklı Mantarlı Kiş

Ispanaklı Mantarlı Kiş için Malzemeler

Hamur için;

  • 100 gram tereyağı
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 bardak un

İç harç için;

  • ½ kilo ıspanak
  • 8-10 mantar
  • 1 soğan
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • sıvı yağ
  • 1 paket krema
  • 1 yumurta

Yukarıdaki için

  • 1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri

Ispanak ve Mantarlı Kiş Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım tüm aletleri bir kaba alıp yoğuralım.
  2. Merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açıp tart kalıbına yerleştirelim ya da hamuru kalıba elimizle koyup fotoğraftaki gibi bastırarak yayıp kalıba yerleştirip delikler açalım. bir çatalla.
  3. Yağlı kağıt kesip üzerine nohut, fasulye vb. koyalım 175 derecede fırında hafif kızarana kadar pişirelim ve fırından çıkaralım.
  4. İç harcı için bir tencereye soğanı küp şeklinde doğrayıp az yağda soteleyelim.
  5. İnce ince doğradığımız mantarları ekleyelim biraz soteleyelim ardından yıkayıp doğradığımız ıspanakları ilave edip suyu bitene kadar kavuralım.
  6. Tuz, karabiber, şeker ekleyin ve soğumaya bırakın.
  7. Süt kreması ve yumurtayı bir kapta çırpalım soğuyan harcın içine döküp karıştıralım az pişirdiğimiz kişin içine harcımızı dökelim ve son olarak üzerine kaşar peynirini koyalım.
  8. Kaşarları serptikten sonra tekrar 175 derecede kaşarlar kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun❤️.

Not: Dilerseniz tüm işlemler bittikten sonra bu tanımı kullanabilirsiniz, peyniri fırına koymadan en son koyduğunuzda streçleyip buzluğa kaldırabilirsiniz.

Ispanaklı Mantarlı Kiş Tarifi Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir