Ispanaklı Mantarlı Patates Püresi

Ispanaklı Mantarlı Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

Patates püresi için;

  • 6 orta ila biraz küçük patates
  • yarım bardak süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Rendelenmiş hindistan cevizi veya karabiber
  • 300 gram mantar
  • 150 gram ıspanak
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • kırmızı toz biber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Yukarıdaki için;

  • Yeterince Rendelenmiş Kaşar Peyniri
  • kapya biberi

Ispanaklı ve Mantarlı Patates Püresi Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle patatesler soyulur, küp şeklinde doğranır ve yumuşayana kadar suda kaynatılır. Daha sonra suyu süzülür ve sıcakken uygun bir fırın kabına aktarılır, üzerine tereyağı, süt, tuz ve baharatlar ilave edilerek ezilir.
  2. Uygun bir tavada sıvı yağ kızdırılır. Doğranmış soğan ve sarımsak 1 dakika kavrulur. Daha sonra doğranmış mantarlar eklenir.
  3. Mantarlar pişerken ince kıyılmış ıspanaklar eklenir. Ispanak hacmini kaybedince tuz ve baharatlar ilave edilerek suyunu tamamen bırakana kadar pişirilir.
  4. Diğer yandan sosu için küçük bir sos tavasında tereyağını eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyin ve aynı anda karıştırın.
  5. Son olarak biraz tuz ve karabiber eklenir, koyulaşınca ocaktan alınır ve ıspanak ve mantarla sotelenenlerin üzerine dökülür. Malzemeler iyice karışınca ocaktan alınır. Patates püresinin üzerine dökün.
  6. Üzerine kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 😋.

Ispanak Mantarlı Patates Püresi Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir