ıspanaklı pilav

Ispanaklı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 avuç ıspanak
  • 1 su bardağı pirinç (benimki kırmızı karabuğday / diyet pirinç)
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Ispanaklı Pilavın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Ispanakları yıkayalım, soğanı doğrayalım ve zeytinyağı ile tavada kavuralım.
  2. Bir tencereye alıp suyu ekleyelim.
  3. Ispanak vb. malzemeleri robotta ezelim ve tekrar tavaya bırakalım (kısık ateşte).
  4. Tenceredeki sıcak suya pirinci ilave edip 8-10 dakika kaynatalım. Bu tanım pirincin bilinen tanımı değil çünkü biz onu ıspanakla karıştıracağız.
  5. Daha sonra pirinci ıspanaklı soslu tavaya ekleyin ve 1 dakika karıştırın.
  6. Servis yapalım. Afiyet olsun :).

Fotoğraflı Ispanaklı Pirinç Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir