İstiridye Tatlısı (Lezzeti Harika)

İstiridye Tatlısı (Lezzeti Müthiş) Tarifi İçin Malzemeler

Şerbet için;

  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • Bir modül limon

Hamur için;

  • 150 gr tereyağ-margarin
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 su bardağı dövülmüş fındıktan bir parmak eksik
  • 1 su bardağı irmikten bir parmak eksik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 bardak un

İstiridye Tatlısı (Lezzeti Müthiş) Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tahin ve fındığın uyumuyla ortaya çıkan formuyla göze, tadıyla damağınıza hitap edecek çok lezzetli şerbetli bir tatlı tarifi buldum.
  2. İlk olarak şerbeti için uygun bir tencereye şeker, su ve limonu koyup orta ateşte pişiriyoruz.
  3. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  4. Hamuru için un hariç diğer malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz.
  5. Yavaş yavaş unu ekleyip yoğurun.
  6. Biraz özenle un yoğurun. Çünkü biraz hızlı katılaşıyor.
  7. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
  8. Yuvarlayıp kaşık yardımıyla şekil veriyoruz.
  9. 180 derece hazır.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin.
  11. İlk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti döküyoruz.
  12. Şerbeti çekince tatlımız servise hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Sayfamı instagramdan da takip edebilirsiniz.

aşçı. ile. Ben. İLE.

İstiridye Tatlısı (Müthiş Lezzet) Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir