Izgara Tavuk Şiş

Izgara Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram tavuk göğsü

Sosu için;

  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Daha sonra eklemek için;

  • karabiber
  • Çeri domates veya normal domates

Mangal Lezzetiyle Fırında Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tavuğu doğrayın, sos malzemelerini bir kapta karıştırın.
  2. Sarımsağı rendeleyin ve tuz ekleyin.
  3. Tavukları ekleyin ve elinizle iyice karıştırın.
  4. Üzerini kapatıp 3 saat dinlendirin. Akşamdan yapıp sabaha kadar buzdolabında bekletebilirsiniz. Size kalmış ben 3 saat beklettim.
  5. Biberleri, domatesleri ve dinlenmiş tavukları şişlere geçirip tepsiye dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yanındaki fırında hızlıca patates kızarttım, birlikte çok güzel oluyor, mutlaka deneyin şimdiden 😋👌.

Izgara Lezzetli Fırında Tavuk Şiş Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir