izmir bombası

İzmir Bomba Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) bardak ılık su
  • 2 bardak un
  • Sürülebilir Çikolata

İzmir Bombası Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Derin bir kapta yağ, şeker, vanilin ve ılık suyu iyice karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyin.
  2. Hamur toparlanana kadar yoğuruyoruz. Yumuşak, ele yapışmayan bir kıvam aldığında üzerini kapatıp 20-30 dakika dinlendiriyoruz.
  3. Ortasına çikolataları yağlı kağıdın üzerine tatlı kaşığı ile yuvarlak şekilde dizip buzluğa atıyoruz.
  4. Dinlenen hamuru eşit modüllere ayırıp merdane ile açalım. Ortasına donmuş çikolataları koyup çok kalın olmayacak şekilde demet şeklinde kapatalım (fazla modülleri kırıp yenisini yapabilirsiniz)
  5. Tüm izmir bombalarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  6. Önceden ısıtılmış fırında yüksek sıcaklıkta (180-200) hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.

Fotoğraflı İzmir Bombası Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir