İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler
köfte için
- 500 gram az yağlı dana kıyma
- 1 kapya kırmızı biber
- 1 yeşil biber
- Sarımsak
- Maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- acı biber
- Kimyon
- sıvı yağ
altı için
- 1 soğan
- 2 domates
- 2 biber
İzmir Köftesinin Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Öncelikle altı için; Soğan, domates, biber ekipmanlarımızı halka halka doğruyoruz.
- Yağlanmış tepsiye döküyoruz.
- Üzerine tuz ekliyoruz.
- Et hariç diğer malzemelerimizi rondomuza alıp çekiyoruz.
- Bir kaseye aktarıyoruz, et ve baharatlarla yoğurup parmak parmak şekillendiriyoruz ve tepsimize diziyoruz.
- 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Fotoğraflı İzmir Köfte Tanımı