izmir köftesi

İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

köfte için

  • 500 gram az yağlı dana kıyma
  • 1 kapya kırmızı biber
  • 1 yeşil biber
  • Sarımsak
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • acı biber
  • Kimyon
  • sıvı yağ

altı için

  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 2 biber

İzmir Köftesinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle altı için; Soğan, domates, biber ekipmanlarımızı halka halka doğruyoruz.
  2. Yağlanmış tepsiye döküyoruz.
  3. Üzerine tuz ekliyoruz.
  4. Et hariç diğer malzemelerimizi rondomuza alıp çekiyoruz.
  5. Bir kaseye aktarıyoruz, et ve baharatlarla yoğurup parmak parmak şekillendiriyoruz ve tepsimize diziyoruz.
  6. 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Fotoğraflı İzmir Köfte Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir