İzmir Köftesinin Tanımı

İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 büyük domates
  • 5 büyük patates
  • 3 biber
  • 1 çay kaşığı pul biber ve toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı köfte (İsteğe bağlı)
  • Tuz

sosu için

  • 3 büyük domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 4 yemek kaşığı sıvı yağ

kızartma için

  • sıvı yağ

İzmir Köftesinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk olarak ekmeği robottan geçirelim.
  2. Daha sonra soğan ve maydanozu da geçirip karıştırma kabına alın.
  3. Kıymayı, yumurtayı ve baharatları ekleyip güzelce yoğuralım çok ince olmayacak parmak şeklinde köfteler yapalım.
  4. En az 15 dakika buzdolabında dinlendirelim.
  5. Bu arada patatesleri soyalım.
  6. Elmaları dilimler halinde dilimleyin.
  7. Tavaya yağı koyup kızdıralım sonra patatesleri 5-6 dakika kadar kızartalım ardından köfteleri 2 dakika iki taraflı kızartalım.
  8. Biberleri dilimleyip kızartalım ve hepsini tepsiye dizelim.
  9. 1 adet domatesi dilimleyip üzerine veya kenarlarına dizin.
  10. Sosu için domatesleri rondodan geçirelim.
  11. Ayrı bir tavaya yağı alıp salçayı koyup kızartalım.
  12. Daha sonra domates sosu ve 1 su bardağı su ve baharatları ekleyip 5 dakika pişirin.
  13. Daha sonra tepsiye döküp üzerini nemli yağlı kağıt ile kapatalım ve 200 derecelik fırında 1 saat kontrollü bir şekilde pişirelim. Yanında bulgur veya pirinç pilavı olabilir. Afiyet olsun.

Fotoğraflı İzmir Köfte Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir