Kabak Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kabak
- 1 soğan
sosu için
- zeytin yağı
- Tuz
- Karabiber
- kırmızı toz biber
- nane
Yukarıdaki için;
- Sarımsak
- yoğurt
- zeytin yağı
- kırmızı toz biber
- Ceviz
Kabak Mezesinin Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Kabakları halka şeklinde kesip hazırladığımız sostan soslayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip fırına veriyoruz.
- Daha sonra 20 dakika pişen kabakların üzerine ay şeklinde doğradığımız soğanları koyup tekrar fırına veriyoruz ve 20 dakika daha pişiriyoruz.
- Ortasına sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz. Fırından çıkan kabakların biraz soğumasını bekledikten sonra yoğurtla karıştırıyoruz.
- Üzeri için zeytinyağını kızdırıp içine kırmızı biber ve cevizi ekleyip üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun.
Fotoğraflı Kabak Meze Tanımı