kabak meze

Kabak Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kabak
  • 1 soğan

sosu için

  • zeytin yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • kırmızı toz biber
  • nane

Yukarıdaki için;

  • Sarımsak
  • yoğurt
  • zeytin yağı
  • kırmızı toz biber
  • Ceviz

Kabak Mezesinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Kabakları halka şeklinde kesip hazırladığımız sostan soslayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip fırına veriyoruz.
  2. Daha sonra 20 dakika pişen kabakların üzerine ay şeklinde doğradığımız soğanları koyup tekrar fırına veriyoruz ve 20 dakika daha pişiriyoruz.
  3. Ortasına sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz. Fırından çıkan kabakların biraz soğumasını bekledikten sonra yoğurtla karıştırıyoruz.
  4. Üzeri için zeytinyağını kızdırıp içine kırmızı biber ve cevizi ekleyip üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Kabak Meze Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir