Kabarcıklara doyum olmayan bir açılış

Şişliğin Tarifi İçin Malzemeler Doymuyor

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya
  • kadar un
  • Yarım paket oda sıcaklığında margarin

Şişmeye Doyamayan Açıklığın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle derin bir kaba su ve sütü koyup maya ve şekeri ekleyip karıştıralım.
  2. Ardından sıvı yağı, tuzu, yumurta aklarını ekleyip karıştıralım ardından unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım, mayalanmaya bırakalım.
  3. Hamur mayalandıktan sonra küçük modüller koparıp bezeler yapıp üzerine yağ sürüp 15 dakika dinlendirelim.
  4. Daha sonra her bezenin üzerine yumuşamış margarini sürelim ve elimizle bastırarak pasta tabağı şeklinde açalım, rulo yapıp 10 dakika kadar bekletelim.
  5. Daha sonra hamurları rulo şeklinde açıp uçlarını fotoğraflarda görüldüğü gibi birleştirelim.
  6. Hazırladığımız bezeleri tepsilere dizip üzerlerine yumurta sarısı sürelim fırını 2-3 dakika çalıştırıp tepsileri fırına verelim ve 15 dakika bekletelim.
  7. Ardından tekrar fırını çalıştıralım ve açmalarımızı pişirelim, açmalarımız servise hazır, şimdiden afiyet olsun 🥰🥰🥰.

Şişmeye Doyamayan Açıklığın Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir