Şişliğin Tarifi İçin Malzemeler Doymuyor
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket instant kuru maya
- kadar un
- Yarım paket oda sıcaklığında margarin
Şişmeye Doyamayan Açıklığın Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Öncelikle derin bir kaba su ve sütü koyup maya ve şekeri ekleyip karıştıralım.
- Ardından sıvı yağı, tuzu, yumurta aklarını ekleyip karıştıralım ardından unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım, mayalanmaya bırakalım.
- Hamur mayalandıktan sonra küçük modüller koparıp bezeler yapıp üzerine yağ sürüp 15 dakika dinlendirelim.
- Daha sonra her bezenin üzerine yumuşamış margarini sürelim ve elimizle bastırarak pasta tabağı şeklinde açalım, rulo yapıp 10 dakika kadar bekletelim.
- Daha sonra hamurları rulo şeklinde açıp uçlarını fotoğraflarda görüldüğü gibi birleştirelim.
- Hazırladığımız bezeleri tepsilere dizip üzerlerine yumurta sarısı sürelim fırını 2-3 dakika çalıştırıp tepsileri fırına verelim ve 15 dakika bekletelim.
- Ardından tekrar fırını çalıştıralım ve açmalarımızı pişirelim, açmalarımız servise hazır, şimdiden afiyet olsun 🥰🥰🥰.
Şişmeye Doyamayan Açıklığın Tanımı