Kabarık Börek

Kabarık Böreğin Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta akı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

Kabarık Böreğin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk olarak yumurta aklarını ve sıvı malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştırın.
  2. Daha sonra mayaya şeker ve tuzu ekleyip un ile iyice yoğurun ve mayalanmaya bırakın.
  3. Güzelce kabaran hamurumuzu yapıp içine ne isterseniz koyabilirsiniz ben peynir koydum. Tüm çöreklere şekil verdikten sonra ayırdığımız yumurtaları fırçayla üzerlerine susam serpin.
  4. 185 derece fırında 20 dakika pişirelim.

Fotoğraflı Kabarık Börek Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir