Kalamar

Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kalamar
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 limon
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı un (kaplamak için)

Kalamarın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Kalamar, karbonat, şeker ve limonu derin bir kaba alıp yoğurun.
  2. Yoğururken köpürecek olan bu işlemi 5-10 dakika kadar yapın.
  3. Ardından maden suyu ekleyin.
  4. Bu şekilde en az 3 saat buzdolabında bekletin.
  5. Daha sonra buzdolabından çıkarıp süzün.
  6. Una bir tutam tuz ekleyin ve karıştırın.
  7. Kalamarları una bulayıp kızgın yağda 5-7 dakika kızartın.
  8. Kalamarın fazla yağını süzgeçle süzerek servis tabağına alın.
  9. Kalamar için tarator sosunu da sayfamın meze atıştırmalık bölümünde bulabilirsiniz. Sos ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Kalamar Açıklaması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir