Kale Yemeği Şifalı Keyifli Görüntü

Kara Lahana Yemekli Şifalı Lokum Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg lahana
  • 2 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) su bardağı pirinç
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1-2 acı biber

Yanındaki:

  • sarımsaklı yoğurt

Kara Lahana Yemeğinin Şifalı Lezzeti Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle bol su ile güzelce yıkıyoruz.
  2. Büyük bir tencereye bol su koyun.
  3. Bir tatlı kaşığı tuz atıyoruz. Kendi kokusunu alır. 3 dakika kaynatıp çeviriyoruz. Daha fazla yumuşamaması için çıkarıp soğuk suda soğutuyoruz. Uygun şekilde sıkıyoruz.
  4. Bir parmak kalınlığında doğruyoruz.
  5. Sarımsak ve soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağ ve tereyağ karışımında kavurun.
  6. Salça ve isterseniz birkaç küçük pul biber ekliyoruz.
  7. Karahanlıları ekleyip birlikte kavurun.
  8. Üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin.
  9. Kaynamaya başlayınca pirinci ekliyoruz.
  10. Tuz ekleyin ve orta ateşte pişirin.
  11. Pişmeye yakın su ile açtığımız mısır ununu ekliyoruz. 15 dakika daha pişirin ve kapatın.
  12. İlk sıcağı çıkınca sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Siyah Lahana Çanağı Şifalı Fotoğraflı Güzel Tarif

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir