Kalem Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yufka
İç harç için;
- Peynir
- kırmızı biber
Kızartmak;
- sıvı yağ
Kalem Böreğinin Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- İçi için peyniri ufalayıp üzerine pul biberi döküp karıştırıyoruz, yufkalarımızı üst üste koyup ortadan ikiye kesiyoruz.
- Kestiğimiz kesikleri tekrar diğer kısımlara dağıtmadan bırakıp üçgen olacak şekilde tekrar ortadan kesiyoruz.
- Aynı işlemi bir kez daha yapıyoruz yufka hamurlarımız üçgen şeklini aldıktan sonra geniş kısmına peynirli harcımızı bırakıp genişten dara doğru tek tek yuvarlıyoruz.
- Tüm yufkalar bittikten sonra kızgın yağda kızartıyoruz ve servise hazır, afiyet olsun 🥰.
Fotoğraflı Kalem Börek Tarifi