Kalem Böreği

Kalem Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yufka

İç harç için;

  • Peynir
  • kırmızı biber

Kızartmak;

  • sıvı yağ

Kalem Böreğinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İçi için peyniri ufalayıp üzerine pul biberi döküp karıştırıyoruz, yufkalarımızı üst üste koyup ortadan ikiye kesiyoruz.
  2. Kestiğimiz kesikleri tekrar diğer kısımlara dağıtmadan bırakıp üçgen olacak şekilde tekrar ortadan kesiyoruz.
  3. Aynı işlemi bir kez daha yapıyoruz yufka hamurlarımız üçgen şeklini aldıktan sonra geniş kısmına peynirli harcımızı bırakıp genişten dara doğru tek tek yuvarlıyoruz.
  4. Tüm yufkalar bittikten sonra kızgın yağda kızartıyoruz ve servise hazır, afiyet olsun 🥰.

Fotoğraflı Kalem Börek Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir