Kamkat Reçeli (Kamkuat Reçeli)

Kumkuat Reçeli (Kumkuat Reçeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • ️500 gram kumkuat
  • ️3/4 (yarım + çeyrek) bardak su
  • ️1,5 su bardağı toz şeker
  • ️1 yemek kaşığı limon suyu
  • ‼️Tarçın kabuğu (İsteğe bağlı)

Kamkat Reçeli (Kumkuat Reçeli) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Kumkuatları yıkayıp uzunlamasına 4 keselim.
  2. Kamkatları bir tencereye alın, üzerine kaynar su ekleyin, 5 dakika haşlayın, suyunu süzün. Tekrar kaynar su ekleyin, 5 dakika kaynatın ve suyu tekrar süzün. (2 defa kaynatacağız).
  3. Süzdükten sonra önce ısınan kumkuatların ortasındaki çekirdekleri kürdan yardımıyla çıkaralım ve yassı bir çiçek formu verelim.
  4. Tencereye su ve toz şekeri alıp kaynatalım, şeker eridikten sonra 5 dakika daha kaynatıp kumkuatları ekleyelim.
  5. 20-25 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakın, ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
  6. Sıcakken kavanoza alın.

Ben çok beğendim, güzel ekşi bir reçel oluyor. Portakal reçeline benziyor ama bence portakal reçelinden daha güzel 🥰 Denemenizi öneririm ☺️ Tarifi deneyeceklere afiyet olsun 🤗 Youtube ve İnstagram hesabımı takip etmeyi unutmayın 🥰.

Kamkat Reçeli (Kumkuat Reçeli) Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir