Kumkuat Reçeli (Kumkuat Reçeli) Tarifi İçin Malzemeler
- ️500 gram kumkuat
- ️3/4 (yarım + çeyrek) bardak su
- ️1,5 su bardağı toz şeker
- ️1 yemek kaşığı limon suyu
- ‼️Tarçın kabuğu (İsteğe bağlı)
Kamkat Reçeli (Kumkuat Reçeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Kumkuatları yıkayıp uzunlamasına 4 keselim.
- Kamkatları bir tencereye alın, üzerine kaynar su ekleyin, 5 dakika haşlayın, suyunu süzün. Tekrar kaynar su ekleyin, 5 dakika kaynatın ve suyu tekrar süzün. (2 defa kaynatacağız).
- Süzdükten sonra önce ısınan kumkuatların ortasındaki çekirdekleri kürdan yardımıyla çıkaralım ve yassı bir çiçek formu verelim.
- Tencereye su ve toz şekeri alıp kaynatalım, şeker eridikten sonra 5 dakika daha kaynatıp kumkuatları ekleyelim.
- 20-25 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakın, ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
- Sıcakken kavanoza alın.
Ben çok beğendim, güzel ekşi bir reçel oluyor. Portakal reçeline benziyor ama bence portakal reçelinden daha güzel 🥰 Denemenizi öneririm ☺️ Tarifi deneyeceklere afiyet olsun 🤗 Youtube ve İnstagram hesabımı takip etmeyi unutmayın 🥰.
Kamkat Reçeli (Kumkuat Reçeli) Fotoğraflı Açıklama