Kapuska

Kapuska Tanımı için Malzemeler

  • Yarım orta boy lahana
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • nane
  • Karabiber
  • acı biber
  • Tuz
  • tatmak için sarımsak

Kapuska Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk olarak sıcak suyu kaynatalım ve pirincimizi sıcak suda bırakalım.
  2. Yemeklik doğradığımız bir baş soğanı tencerenize alıp kısık ateşte kavuralım.
  3. Sarımsağı ekleyip biraz daha kavurun.
  4. Pişen soğanların üzerine ince kıyılmış lahanaları dökelim.
  5. Üzerine sıcak suda beklettiğimiz pirinci dökelim.
  6. Önceden ısıttığımız sıcak suyu üzerine gelecek kadar yemeğimize dökelim ve kapağını kapatalım.
  7. 15 dakika. Ardından kapağını açıp üzerine tuz, karabiber, nane, pul biber ve 2 diş ince kıyılmış sarımsağı serpelim tekrar kapağını kapatıp kısık ateşte kontrollü pişirelim.
  8. Yemeğimiz yarım saatte pişiyor ve oldukça da suyunu çekiyor. Afiyet olsun. 🌺.

Fotoğraflı Kapuska’nın Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir