Kara Kız (Kolay Çikolatalı Kek)

Kara Kız (Kolay Çikolatalı Kek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı süt
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Pasta kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 yumurta sarısı

Piştikten sonra sıcakken ilave edilecekler;

  • 40 gram çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Soğutulup dinlendirildikten sonra;

  • 1 poşet krem ​​şanti

Ganaj için:

  • 1 kutu krema
  • 160 gram sütlü çikolata

Kara Kız (Kolay Çikolatalı Kek) Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Şeker ve yumurtaları krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Tüm sıvılar sırayla eklenir.
  3. Daha sonra kuru malzemeler eklenir.
  4. Tart kalıbı tereyağı ile yağlanır.
  5. Hazırlanan kek harcı kalıba dökülür.
  6. 180 derecelik fırında pişirilir.
  7. Soğuduktan sonra pastacı kreması için gerekli malzemeleri ekleyip kısık ateşte pudingi hazırlayalım.
  8. Pişen pudinge çikolatayı ekleyip güzelce çırpın.
  9. Soğutup dinlendirdikten sonra 1 poşet krem ​​şantiyi ekleyip homojen bir kıvam alana kadar çırpalım.
  10. Hazırladığımız kremayı pandispanyanın üzerine yayalım.
  11. Ganaj yapılır ve üzerine eklenir.
  12. Arzuya göre üzerini çileklerle süsleyelim.

Fotoğraflı Siyah Kız (Kolay Çikolatalı Kek) Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir