Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 5/6 parça dereotu
- Çeyrek demet maydanoz
- 2 közlenmiş kırmızı biber
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- nar taneleri
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım su bardağı haşlanmış mısır
Karnabaharı haşlamak için;
- 1 orta boy karnabahar
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 havuç
Karnabahar Salatasının Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Karnabaharı küçük parçalara ayırarak yıkayın. 1 adet orta boy havucu jülyen doğrayarak ekleyelim.
- Daha sonra uygun bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.
- Tuzunu ekledikten sonra karnabaharı orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Haşlanan karnabahar ve havucun suyunu süzüp soğumaya bırakalım.
- Dereotu ve maydanozu ince ince kıyın. Közlenmiş kırmızı biberi küçük küpler halinde doğrayın.
- Soğuyan karnabaharımızı derin bir kaba alıp üzerine doğradığımız sebzeleri ekleyelim.
- Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
- Karışık karnabahar salatamızı servis tabağına alalım. Afiyet olsun!.
Fotoğraflı Karnabahar Salatası Açıklaması