karnabahar salatası

Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5/6 parça dereotu
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 2 közlenmiş kırmızı biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • nar taneleri
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım su bardağı haşlanmış mısır

Karnabaharı haşlamak için;

  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 havuç

Karnabahar Salatasının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Karnabaharı küçük parçalara ayırarak yıkayın. 1 adet orta boy havucu jülyen doğrayarak ekleyelim.
  2. Daha sonra uygun bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  3. Tuzunu ekledikten sonra karnabaharı orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  4. Haşlanan karnabahar ve havucun suyunu süzüp soğumaya bırakalım.
  5. Dereotu ve maydanozu ince ince kıyın. Közlenmiş kırmızı biberi küçük küpler halinde doğrayın.
  6. Soğuyan karnabaharımızı derin bir kaba alıp üzerine doğradığımız sebzeleri ekleyelim.
  7. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
  8. Karışık karnabahar salatamızı servis tabağına alalım. Afiyet olsun!.

Fotoğraflı Karnabahar Salatası Açıklaması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir