karniyarik

Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan
  • 400 gram orta yağlı kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 2 dolmalık biber
  • 3 domates

Baharat olarak (1 çay kaşığı);

  • Kekik
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • Biber

Karnıyarık Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle patlıcanların kabuklarını soyup tuzlu suya bastıralım 15 dk bekletelim güzelce yıkayıp peçete ile kurulayalım. Ardından tepsiye alıp her tarafı gelecek şekilde yağlayalım.
  2. 200 derece fırında pişirelim patlıcanlar pişerken iç harcını hazırlayalım. İlk olarak kıymayı, soğanı ve biberleri ilave edip üzerine soyulmuş domatesleri ilave edip baharatları ekleyelim.
  3. Patlıcanlarımız pişmişse çatalla ayırıp içini ezelim ve harcın içine koyalım.
  4. Son olarak 2 yemek kaşığı domates, biber ve salça ile sos yapıp üzerine dökelim ve tekrar fırına verelim. Kontrollü bir şekilde pişirelim.

Fotoğraflı Karnıyarık Açıklaması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir