Karnıyarık (Tavuk Göğüslü)

Karniyarık (Tavuk Göğüslü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 patlıcan
  • 5-6 biber

İç harç için

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 soğan
  • 2 yeşil biber
  • 1 domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • kırmızı toz biber

Karniyarık (Tavuk Göğüslü) Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Patlıcanlarımızın kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardığımız biberlerimizi kızartıyoruz.
  2. Tavuk göğsünü küçük parçalara ayırıp tavamıza alıyoruz. Suyunu çekince yağı ekleyip soğanımızı ve biberimizi ekliyoruz.
  3. Kavrulan malzemelere salça ve baharatları ekleyip pişiriyoruz.
  4. Patlıcanların ortasını açıp içine pişen harcı koyuyoruz.
  5. Biberlerimizin içini doldurup salçalı sosu ekleyip önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🙂.

Karnıyarık (Tavuk Göğüslü) Tarifli Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir