Karpuz Şeklinde Kek Tanımı

Karpuzlu Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ıspanak püresi (15-20 ıspanak yaprağı yarım çay bardağı süt ile çiğ rondodan geçirilecek)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 bardak un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 2 bardak süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 1 paket meyve sosu
  • 1 bardak su

Yukarıdaki için;

  • damla çikolata

Karpuzlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Yumurta ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Daha sonra hazırladığımız ıspanak püresini ve sıvı yağı ilave edip karıştıralım.
  3. Son olarak kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek ekleyelim ve mikserin alt kısmında pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  4. Katı yağ ile yağladığımız tart kalıbına dökelim.
  5. 150 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim, bu süre fırından fırına farklılık gösterebilir, gözetim altında pişirin. Kürdan testi yaptıktan sonra çıkarıp servis edeceğiniz tabağa ters çevirin.
  6. Muhallebi için; Bir tencereye süt, şeker ve nişastayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpalım ve ardından ocağa alalım (bu işlemi ocağa almadan yapalım ki topak olmasın) katılaşan pudinge tereyağı ve vanilyayı ekleyelim.
  7. Hazırladığımız muhallebiyi direk kekin üzerine döküp soğumaya bırakalım.
  8. Jöle için; 1 paket meyve sosunu 1 bardak su ile bir tencerede pişirelim.
  9. Yeterince soğuyan muhallebinin üzerine koyulaşan sosu dökelim (muhallebi iyice soğumuş ve donmuş olmalı yoksa sos muhallebinin içine girer ve görüntüsü hiç güzel olmaz).
  10. Son olarak karpuz görüntüsü verecek şekilde çikolata damlalarını aralıklarla yerleştirelim. afiyet olsun😊

Fotoğraflı Karpuzlu Kek Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir