Katkı maddeleri ile doldurulmuş

Katkılı Dolum Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 kabak
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 200 gram kıyma
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı fesleğen

Yukarıdaki için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • acı biber
  • sıvı yağ
  • kaynamış su

Katkı Maddeleriyle Dolmanın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Önce kabağı yıkayalım, bıçağın tırtıklı tarafıyla kabağa çizikler atalım, ardından 2 parmak genişliğinde halka şeklinde dilimleyip içini oyalım, diğer malzemeleri güzelce harmanlayıp güzelce yoğuralım.
  2. Harçtan küçük parçalar alıp kabaklar taşmayacak şekilde içini dolduralım bir tencereye veya tencereye alıp üzerine çıkmayacak kadar kaynar su ilave edip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirelim.
  3. Daha sonra servis tabağına alıp soğuduktan sonra üzerine yoğurt ve pul biber sosu ekleyelim.

Fotoğraflı Doldurma Doldurma Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir