Katmanlı Nokul

Katmanlı Nokta Tanımı için Malzemeler

hamur için:

  • 1 çay kaşığı ılık süt
  • 1 çay kaşığı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 3 çay kaşığı şeker
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı
  • 6-6’5 çay bardağı un (kontrollü)
  • Hamuru toplamak için bir yemek kaşığı tereyağı

İç harç için:

  • 150 gr öğütülmüş haşhaş
  • Haşhaşı açmak için yarım çay bardağı sıvı yağ
  • öğütülmüş ceviz

Yukarıdaki için;

  • Dilerseniz yumurta sarısı veya sulu pekmez (ben pekmez kullandım)

Katmanlı Nokul Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle yoğurma kabında maya, şeker, ılık su ve sütü karıştırıyoruz.
  2. Ardından sıvı yağ, tuz, yumurta beyazını ekleyip karıştırın.
  3. Daha sonra iki çay bardağı şeklinde unu ilave edip yavaş yavaş yoğuruyoruz.
  4. Unu kontrollü ekleyin ki sert olmasın, oldukça yumuşak hatta elimize yapışan olsun.
  5. Ardından tereyağını ekleyip hamuru topluyoruz.
  6. Tereyağı kaynayınca elimize yapışmayı bırakıyor.
  7. Üzerini streç film ile kapatıp ılık bir ortamda yarım saat bekletiyoruz.
  8. Bu hamur tanımını dilediğiniz börek için kullanabilirsiniz ☺️🌸.
  9. Haşhaşı sıvı yağ ile bir kasede biraz açıyoruz, sürülebilir kıvamda olmalı.
  10. Daha sonra kabaran hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde alıp elimizle tepsiye açıp haşhaşların üzerine yayıp kenarlarından kapatıp tekrar elimizle açıp bu sefer cevizleri yerleştiriyoruz. yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  11. Üzerine dilerseniz pekmez ve su karışımı sürüp susam ekebilirsiniz. 15 dakika tepside bırakırsanız daha keyifli oluyor 🌸.
  12. Ben yemek pişirirken fırının üst rafındaki küçük borcamın içine su koyuyorum ki buhar alsın kurumasın.
  13. Önceden 180 dereceye ısıttığımız fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Hem kahvaltılarda hem de ikramlarda çok sevilen çok lezzetli ve doyurucu bir tarif mutlaka deneyin☺️ sevgiler.

Fotoğraflı Katmanlı Nokul Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir