katmer böreği

Katmer Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 6 su bardağı un

içine koymak

  • yeterince peynir

arasında sürmek

  • 150 gram tereyağı

binmek

  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

Katmer Böreği Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır

Merhaba, katlara ayrılan pamuk gibi yumuşak, katlı bir hamur.

  1. Mayalı şekerli ılık suyu yoğurma kabına alıp karıştırıp biraz aktif hale getiriyoruz.
  2. Diğer malzemeleri alıp sırayla karıştıralım elenmiş unu ekleyip yoğuralım 6 su bardağı un dedim o kadar girdim ama her un aynı olmuyor kontrollü bir şekilde eklemek lazım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz üzerini kapatıp mayalandırıyoruz.
  3. Mayalanan hamurun havasını alın.
  4. Bezeler yapıp tabak büyüklüğünde açalım.
  5. Yumuşayan tereyağını bu şekilde üst üste koyalım.
  6. Yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
  7. Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarıp merdane ile açıp tepsi büyüklüğünde açalım ve hamurdan keselim.
  8. Arasına peynir koyup sarıp 10 dakika dinlendirelim.
  9. Üzerine yumurta sarısı yağını ekleyip karıştırın.
  10. Böreklerin üzerine koyalım. Susam serpelim.
  11. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim deneyip kaydetmenizi tavsiye ederim, beni instagramdan takip ederek desteklerinizi bekliyorum.

Fotoğraflı Katmer Böreği Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir