Kayseri Yağlama

Kayseri Yağlama Tarifi İçin Malzemeler

Lavaş için (10-11 adet benim bardağım 200 ml);

  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 160 ml ılık su
  • Yaklaşık 3,5 su bardağı un (biraz az veya çok yumuşak, ele yapışmayan bir hamur olacak)

Kıymalı harcı için;

  • 370 gram dana kıyma
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 soğan (küçük parçalar halinde kesilmiş)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
  • 5 adet sivri biber (ince kıyılmış)
  • 1 diş sarımsak
  • 3 domates (soyup rendeleyin)
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz (veya biraz daha fazla)
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 200 ml sıcak su

️️️Üzeri için;

  • Maydanoz (ince kıyılmış)
  • yoğurt

Kayseri Yağlama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Lavaş aletleri ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. 30 dakika üzeri örtülü olarak dinlendirin.
  3. 10-11 modüle bölün ve yuvarlayın.
  4. Tezgahı unlayın.
  5. Bezeleri ince ince açın.
  6. Tavayı ısıt. Ve lavaşı (indüksiyon 7.5) çevirerek pişirin.
  7. Not; Lavaşın rengini değiştirmesi yeterli, fazla pişirmeyin yoksa kurur!!
  8. Pişen lavaşları mutfak bezinin ortasına hızlıca dizin.
  9. Üzerini ört. (Daha sonra tüketecekseniz mutfak bezine sarıp poşete koyun).
  10. Bitkisel yağda soğan ve sarımsağı hafifçe kızartın.
  11. Tereyağını ve yeşil biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
  12. Kıymayı ekleyip kavurun.
  13. Salçayı ekleyip hafifçe kavurun, ardından domatesleri ve baharatları ekleyin.
  14. Sıcak suyu ekleyin ve kaynayınca kapağını kapatın.
  15. Ve orta ateşte 13-15 dakika pişirin (suyu biraz çeksin).
  16. Lavaşı dörde katlayın ve uçlarını kıymalı sosa batırın. (10-11 adet kıymalı lavaş için yeterli olacak şekilde ayarlayın)
  17. Kıymayı lavaşın üzerine koyun, ikinci lavaşın ucunu sosa batırın ve işleme devam edin.
  18. Maydanoz ve yoğurtla servis edin.

Fotoğraflı Kayseri Yağlama Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir