Kayseri Yağlama Tarifi İçin Malzemeler
Lavaş için;
- 2 bardak su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- kadar un
İç harç için;
- 800 gram kıyma
- 2 adet kapya biber
- 2 soyulmuş domates
- 2 diş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- 2 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- acı biber
- yarım bardak su
Kayseri Yağlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Uygun bir kaba biraz un koyup kalan malzemeleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından yavaş yavaş unu ekleyip hamuru yoğuruyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde edip hamuru 40-45 dakika mayalandırıyoruz.
- Hamurumuzu 10 eşit parçaya bölüp tezgahı unluyoruz.
- Kullanacağımız tepsinin büyüklüğüne göre hamurumuzu açıyoruz.
- Gerilmiş önlü lavaşımızı teflon tavada ocakta pişiriyoruz.
- İç harç için; Kıymayı bir tavaya alıp sıvı yağ ve tereyağını ekleyip hafif kızartıyoruz.
- Ardından ince doğranmış sebzeleri, baharatları ve tuzu ekleyip 10 dakika pişirdikten sonra salçayı ekliyoruz.
- Yarım çay bardağı su ilave edilerek 3-4 dakika daha pişirilir.
- Kullanacağımız tepsiye birer adet lavaş koyup üzerine kıymayı koyup güzelce yayıyoruz.
- Üzerine tekrar lavaşı koyuyoruz ve bu işlemi 10 kat olana kadar yapıyoruz (ben 8 kat yaptım).
- Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökerek servis ediyoruz deneyenler afiyet olsun💕🤗
Fotoğraflı Kayseri Yağlama Tanımı