Kayseri Yağlama

Kayseri Yağlama Tarifi İçin Malzemeler

Lavaş için;

  • 2 bardak su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • kadar un

İç harç için;

  • 800 gram kıyma
  • 2 adet kapya biber
  • 2 soyulmuş domates
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • acı biber
  • yarım bardak su

Kayseri Yağlama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Uygun bir kaba biraz un koyup kalan malzemeleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  2. Ardından yavaş yavaş unu ekleyip hamuru yoğuruyoruz.
  3. Yumuşak bir hamur elde edip hamuru 40-45 dakika mayalandırıyoruz.
  4. Hamurumuzu 10 eşit parçaya bölüp tezgahı unluyoruz.
  5. Kullanacağımız tepsinin büyüklüğüne göre hamurumuzu açıyoruz.
  6. Gerilmiş önlü lavaşımızı teflon tavada ocakta pişiriyoruz.
  7. İç harç için; Kıymayı bir tavaya alıp sıvı yağ ve tereyağını ekleyip hafif kızartıyoruz.
  8. Ardından ince doğranmış sebzeleri, baharatları ve tuzu ekleyip 10 dakika pişirdikten sonra salçayı ekliyoruz.
  9. Yarım çay bardağı su ilave edilerek 3-4 dakika daha pişirilir.
  10. Kullanacağımız tepsiye birer adet lavaş koyup üzerine kıymayı koyup güzelce yayıyoruz.
  11. Üzerine tekrar lavaşı koyuyoruz ve bu işlemi 10 kat olana kadar yapıyoruz (ben 8 kat yaptım).
  12. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökerek servis ediyoruz deneyenler afiyet olsun💕🤗

Fotoğraflı Kayseri Yağlama Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir