Kek Kalıbında Perde Pilav

Kek Kalıbında Perde Pirinç Tarifi İçin Malzemeler

pirinç için

  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 tavuk budu
  • 1 su bardağı kuş üzümü
  • 1 bardak fıstık
  • 15 çiğ badem
  • Karabiber
  • Tuz

hamur için

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • kadar un

Kek Kalıbında Perde Pirinç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk olarak tavuk butları yıkayıp bir tencerede kısık ateşte haşlayıp suyunu pirinçte kullanacağız.
  2. Ayrı bir tencerede yağda yıkadığımız pirinci kavuruyoruz.
  3. 1-2 dakika sonra tavuk suyunu ilave edip kısık ateşte tavuk suyu 3 kase olacak şekilde pişiriyoruz.
  4. Pişen pilavın içine tuz, karabiber, çam fıstığı, kuş üzümü ve didiklenmiş tavuğu koyup karıştıralım.
  5. Hamurun bütün malzemelerini bir kaba alalım unu dikkatli ekleyelim yoğuralım ele yapışmayacak kıvamda olmalı. Küçük bir bide ve büyük boy bir modülü ayırıyoruz.
  6. Kek kalıbını margarinle yağladığımız çiğ bademlerin kabuklarını soyup sıcak suda bekletelim.
  7. Daha sonra açtığımız hamurları üzerine irice keserek dikkatlice yerleştirelim.
  8. Daha sonra pilavı dökelim ve üzerine küçük kesilen hamurları açıp kapatalım.
  9. 200 derece fırında 45 dakika ya da üzeri kızarana kadar pişirelim sonra tepsiye çevirelim 😋.

Kek Kalıbında Perde Pirinç Tanımı, Fotoğraflı Yapılışı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir