kek kurabiye

Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

hamur için:

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 2 paket kakao
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya veya bir tatlı kaşığı vanilya şurubu
  • 1 paket kabartma tozu

şurup için:

  • 1 bardak su Süt
  • 2 yemek kaşığı şeker

Brownie Cookie’nin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Oda sıcaklığındaki margarini küp şeklinde doğrayıp bir kaba alın.
  2. Üzerine yumurta ve yağı ekleyin.
  3. Ayrı bir kapta un, kakao, vanilya, kabartma tozu ve pudra şekerini eleyin.
  4. Başka bir kapta margarin, yumurta ve yağın üzerine kuru malzemeleri yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  5. Yapışmayan kadar yoğurun.
  6. Küçük toplar haline getirdiğiniz kurabiyeleri tepsiye dizin.
  7. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırının orta rafında 10-12 dakika pişirin.
  8. Yumuşak bir kurabiye kıvamı istiyorsanız 10 dakika, daha katı bir kıvam istiyorsanız 12 dakika pişirin.
  9. Kurabiyelerin pişmesi sırasında fırının kapağını açmamaya dikkat edin.
  10. Kurabiyeler piştikten sonra fırının kapağını açıp biraz soğumasını bekleyin.
  11. Ayrı bir kapta süte şekeri ekleyin ve şekeri uygun şekilde eritin.
  12. Ilıyan kurabiyeleri teker teker sütün içine atın ve çıkarın.
  13. Bunu tepsinin tamamına sürdükten sonra kurabiyeleri tekrar tepsiye yerleştirin ve fırında 5 dakika kurabiyelerin sütü çekmesini bekleyin. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Brownie Kurabiye Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir