Keledos Yemeği (Van’ın Meşhur Yemeği)

Keledos Yemeği (Van’ın Meşhur Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler

  • yeşil mercimek
  • Kuru pancar (elegez veya spitank)
  • 4-5 adet kuru
  • 4 patates
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut (isteğe bağlı)
  • kırmızı doğranmış et
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 soğan
  • kırmızı biber
  • Salça
  • sıvı yağ

Keledos Yemeği (Van Meşhur Yemeği) Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle etimizi, pancarımızı, nohutumuzu ve mercimeğimizi ayrı ayrı tencerelerde haşlıyoruz.
  2. Daha sonra kurutumuzu 5 lt’lik aymarın içine atıp bir ölçü sıcak su ilave edip ağzını kapatıp çalkalayıp ayran yapıyoruz.
  3. Daha sonra pişen tüm etleri, mercimekleri, nohutları ve pancarları bir tencerede karıştırıyoruz (ben patateslerimi rendeleyip içine koyuyorum tadı ve kıvamı daha lezzetli oluyor, küp şeklinde de kesebilirsiniz, küp şeklinde doğrarsanız, patateslerinizi farklı şekilde haşlamalısınız)
  4. Son olarak içine hazırladığımız kuru ayranımızı ekliyoruz ve son olarak tuzu ilave edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  5. Sosu için; soğanımızı küp küp doğruyoruz, salçamızı, yağımızı, pul biberimizi, soğanımızı karıştırmıyoruz.
  6. Son olarak yemeğimizi servis tabağına alıp üzerine sosumuzu döküyoruz.

Afiyet olsun:))

Fotoğraflı Keledos Yemeği (Van’ın Meşhur Yemeği) Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir