Kemikli Lahana Dürüm

Kemikli Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • küçük bir lahana
  • Bir modül kemiği
  • 2 su bardağı köfteli bulgur
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı yedi çeşit
  • 1 tutam kuru fesleğen
  • acı biber
  • dövme biber
  • Tuz
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Yukarıdaki için

  • 1 soğan
  • Yarım yemek kaşığı biber ve salça
  • biraz tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Kemikli Lahana Dürümünün Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk önce lahanayı haşlayıp soğutalım ve dürüm haline getirelim.
  2. Bulguru ve pirinci yıkayıp suyunu süzelim ardından soğanı orta uzunlukta doğrayıp kalan malzemeleri ve bulgur pilavını ekleyelim.
  3. Karıştırdıktan sonra kenara alıp lahanamızın kalın köklerini tencerenin altına koyup kemikli etimizi bıraktım.
  4. Lahanamızı sarmaya başlayalım ve bitince soğanı kavuralım ve salçayı ekleyip tenceremizin üzerine dökelim.
  5. Tenceremize bir parmak su doldurup orta ateşte kaynatalım, kısık ateşte bırakalım ve 2, 2 30 saat pişirelim.
  6. Yarım saat dinlendirip servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ☺️.

Fotoğraflı Kemikli Lahana Sarması Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir