Kırmızı Pancar Anahtarı

Kırmızı Pancar Anahtarı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kırmızı pancar
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Yarım çay kaşığı sirke
  • Aldığı kadar su içmek

2 litrelik kavanoz

Kırmızı Pancar Anahtarının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Pancarları yeterince yıkayın.
  2. Düdüklü tencereye bütün olarak koyun.
  3. Su ile doldurun ve kapağını kapatın.
  4. 15 dakika pişirin.
  5. Düdüklü tencereden çıkardığınız pancarlar soğuyunca kabuklarını soyun.
  6. İstediğiniz büyüklükte dilimleyin.
  7. Pancar dilimlerini kavanoza yerleştirin.
  8. Bir kenarda eritilmiş tuz ve sarımsağı ekleyin.
  9. İçme suyu ile doldurun.
  10. 2-3 gün oda sıcaklığında bırakın.
  11. Fermantasyondan sonra buzdolabında ağzı kapalı olarak muhafaza edin.
  12. 2-3 günde turşumuz hazır oluyor ve biraz daha beklediğinde mayalanması daha da keyifli oluyor.

Afiyet olsun.

  • Not.
  • Pancar suyu çok ağır ve viskozdur, bu nedenle yarım buçuk su ve pancar suyu karışımı kullanın.

Fotoğraflı Kırmızı Pancar Anahtar Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir