kış pastası

Kış Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 türk kahvesi su bardağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Keki ıslatmak için;

  • 1 bardak su Süt

Yukarıdaki için;

  • ceviz içi

Kış Pastası Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Kekimiz için; Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından diğer aletleri de ekleyip karıştıralım ve yağlanmış borcama dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirelim. Kontrollü bir şekilde pişirelim.
  2. Kremamız için; Tencereye tereyağı hariç tüm malzemeleri ekleyip kıvam alana kadar pişirelim ve son olarak tereyağını ekleyip güzelce karıştıralım.
  3. Kekimizi fırından çıkardıktan 5 dakika sonra. Daha sonra kekimizin üzerine 1 su bardağı sütü dökelim.
  4. Daha sonra hazırladığımız kremayı üzerine döküp güzelce yayıp üzerine ceviz serpip tatlımızı buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun 🤗 Deneyenlerden fotoğraf bekliyorum.

Fotoğraflı Kış Pastası Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir