Kışlık Tarhana Tarifi İçin Malzemeler
- 5 kilo tarhana kırmızı dolmalık biber (veya kırmızı biber)
- 3 kilo soğan
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 paket irmik
- 4 yemek kaşığı tuz
- 1 kilo domates
- 1 adet ekmek hamuru (ekşi hamur da olur)
- 1 kilo biber salçası
- kadar un
Kış Tarhanası Nasıl Tanımlanır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Tarhana için biber, domates ve soğan orta boy doğranır ve yeterince pişirilir.
- Soğuyan malzemelere biber salçası, tuz, irmik, ekmek hamuru ve un ilave edilerek sert bir hamur elde edilir. 15 gün boyunca her sabah ve akşam üzeri ince bir örtü ile örtülerek yoğrulur.
- 13. gün hamur bir masa örtüsüne serilir ve bir karton kutunun üzerine çıkarılır.
- 15. gün karton ve üzerine serdiğiniz temiz çarşaf üzerinde küçük modüller halinde parçalanır ve kuruyup suyunu çektikçe daha da küçük parçalara ayrılır.
- Hafif nemli hamur toz haline getirilir.
- Toz tarhana 5 gün daha kurutularak cam kavanozda serin, kuru ve karanlık bir yerde saklanır ve kışın vazgeçilmez lezzeti turşu ve turpla yenir.
Not: Acı sevenler pişerken kırmızı acı biber ekleyerek pişirebilirler, ben çok acı seviyorum ve ben yarım kilo ekliyorum.
Fotoğraflı Kış Tarhanası Tarifi