Kısır (Domates Soslu)

Izgara Malzemeler (Domates Soslu) Açıklama

  • 1 kg köftelik bulgur
  • 1 kilo soğan
  • 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kg yazlık domates konservesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz, kimyon, karabiber, pul biber, nane, isot
  • 2-3 havuç
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • Marul
  • 5-6 adet salatalık turşusu
  • kara lahana

Kisir (Domates Soslu) Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Önce bulgur sıcak su ile ıslatılır ve dinlenmeye bırakılır.
  2. Soğanları ince ince doğrayıp bol yağda kavurun.
  3. İçine salça, baharatlar ve 1 kutu konserve domates sosu koyup yeterince pişirelim.
  4. Yeşillikleri, turşuları doğrayalım.
  5. Islattığımız ve yoğurduğumuz bulgura kızarmış soğanları ekleyelim.
  6. İsteğe bağlı limon veya nar ekşisi ekleyin.
  7. Yeşillikleri ekleyelim, karıştıralım, salata sosumuz hazır.

Kısır (Domates Soslu) Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir