Kivi Reçeli

Kivi Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 kivi (çok yumuşak olmasın)
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı yeşil gıda boyası (Ben rengi için kullandım kullanılmıyor.)

Kivi Reçelinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Kivileri soydum. Yıkadım. Yarım santim genişliğinde doğradım. Sonra tekrar ikiye böldüm.
  2. Büyük bir kase kivi aldım. Üzerine pudra şekeri serptim. Üzerini streçle kapatıp bir gece buzdolabında beklettim.
  3. Not: Ben bu işlemi şekerin kivinin aromasını çekmesi için yaptım. Buzdolabında tutmamın sebebi çok sulanmaması için. Kivi sulu bir meyve ve reçel kıvamına gelmem gerekiyordu.
  4. Ertesi gün düz bir tencereye şekeri ve kiviyi aldım. Ben 1/2 çay kaşığı yeşil gıda boyası kullandım. Tabii ki, bu kural değil.
  5. Aldığım tencereyi yüksek ateşte kaynayana kadar ocakta tuttum. Kaynamaya başlayınca orta ateşe alıp üzerinde oluşan köpükleri topladım.
  6. Ardından tencerenin altını kısık ateşe alıyorum. 1 tatlı kaşığı tereyağ ekledim. Yavaşça karıştırdım.
  7. 35 dakika kısık ateşte orta-orta ateşte çok az ve dikkatli karıştırarak meyveler dağılmasın diye pişirdim.
  8. 35 dakika sonunda 2 yemek kaşığı reçel suyunu küçük bir kaba aldım. Bu reçel suyunu 5-6 dakika buzlukta bekletip kıvamına baktım.
  9. Ekşi reçeli severim, bu yüzden reçele yarım limonun suyunu ekledim. Ancak şekerlenmeyi önlemek için yaptığım bu işlem için 4-5 damla limon suyu da yeterli oluyor.
  10. 35 dakika sonra istediğim kıvama gelen reçelin altını kapattım. Afiyet olsun!!!!

Not: Ben hiç su eklemeden pişirdiğim için sıcakken biraz akışkan olan kıvam soğuyunca daha yoğun oluyor. Bu yüzden reçeli pişirirken biraz daha sulu gözükecektir, buna aldanmayın.

Not; Başka bir test, porselen veya cam bir kaba bir çay kaşığı ile birkaç damla damlatmaktır. Damla yayılmıyorsa reçel kıvamlıdır.

Fotoğraflı Kivi Reçeli Açıklaması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir