Kivi Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 10 kivi (çok yumuşak olmasın)
- 4 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı yeşil gıda boyası (Ben rengi için kullandım kullanılmıyor.)
Kivi Reçelinin Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Kivileri soydum. Yıkadım. Yarım santim genişliğinde doğradım. Sonra tekrar ikiye böldüm.
- Büyük bir kase kivi aldım. Üzerine pudra şekeri serptim. Üzerini streçle kapatıp bir gece buzdolabında beklettim.
- Not: Ben bu işlemi şekerin kivinin aromasını çekmesi için yaptım. Buzdolabında tutmamın sebebi çok sulanmaması için. Kivi sulu bir meyve ve reçel kıvamına gelmem gerekiyordu.
- Ertesi gün düz bir tencereye şekeri ve kiviyi aldım. Ben 1/2 çay kaşığı yeşil gıda boyası kullandım. Tabii ki, bu kural değil.
- Aldığım tencereyi yüksek ateşte kaynayana kadar ocakta tuttum. Kaynamaya başlayınca orta ateşe alıp üzerinde oluşan köpükleri topladım.
- Ardından tencerenin altını kısık ateşe alıyorum. 1 tatlı kaşığı tereyağ ekledim. Yavaşça karıştırdım.
- 35 dakika kısık ateşte orta-orta ateşte çok az ve dikkatli karıştırarak meyveler dağılmasın diye pişirdim.
- 35 dakika sonunda 2 yemek kaşığı reçel suyunu küçük bir kaba aldım. Bu reçel suyunu 5-6 dakika buzlukta bekletip kıvamına baktım.
- Ekşi reçeli severim, bu yüzden reçele yarım limonun suyunu ekledim. Ancak şekerlenmeyi önlemek için yaptığım bu işlem için 4-5 damla limon suyu da yeterli oluyor.
- 35 dakika sonra istediğim kıvama gelen reçelin altını kapattım. Afiyet olsun!!!!
Not: Ben hiç su eklemeden pişirdiğim için sıcakken biraz akışkan olan kıvam soğuyunca daha yoğun oluyor. Bu yüzden reçeli pişirirken biraz daha sulu gözükecektir, buna aldanmayın.
Not; Başka bir test, porselen veya cam bir kaba bir çay kaşığı ile birkaç damla damlatmaktır. Damla yayılmıyorsa reçel kıvamlıdır.
Fotoğraflı Kivi Reçeli Açıklaması