kıyılmış bezelye

Öğütülmüş Bezelye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy patates
  • 1 havuç
  • 150-200 gram kıyma
  • 2 su bardağı bezelye
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Bezelye Kıymasının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk olarak soğanımızı rendeliyoruz. Tenceremize zeytinyağımızı, soğanımızı, salçamızı ve tereyağımızı alıp kızartıyoruz. Küp şeklinde doğradığımız patatesleri ve küp küp doğradığımız havuçları atıp birkaç dakika daha kavuruyoruz.
  2. Ardından kıymayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Son olarak buzluktan çıkardığımız bezelyelerimizi ekleyip hepsini karıştırıp suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
  3. Orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin. (Elektrikli ve normal ocaklarda bu süre değişebilir. Gözetim altında pişirmenizi tavsiye ederim. Patates ve havuçlar pişince yemeğimiz hazırdır) Afiyet olsun 😋.

Fotoğraflı Kıymalı Bezelye Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir