Kıyır Pamukta Simitin Tanımı

Kıyır Pamuğunda Simit Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • şöhret

Yukarıdaki için;

  • 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 çay kaşığı su

Kıyır Pamuğunda Simit Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle süt ve ılık suyumuzu maya ile bir dakika karıştıralım.
  2. Ardından yağımızı, şekerimizi ve tuzumuzu ekliyoruz.
  3. Unun ölçüsü üç buçuk su bardağıdır. Çok kalın yoğurmayalım ki elimize yapışmasın on dakika yoğuralım.
  4. Üzerini streçleyip yarım saat dinlendirelim.
  5. Dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım. Bu tanımda yirmi adet simit elde ediyoruz.
  6. Ardından fotoğrafta gördüğünüz gibi iki bezeyi tezgahta elimizle yuvarlayıp birleştirelim.
  7. Hepsini susamları pekmezli suya batırarak yapalım.
  8. 10 dakika tepsi mayası için bekletelim kış olduğu için tepsilerimizi ılık bir ortama alalım.
  9. O zaman yirmi dakikanın altında pişirelim, fırından fırına değişebilir.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin.

Afiyet olsun bence çok güzel yerseniz dışarıdan almazsınız açık konuşuyorum tam ötesi sevgilerimle

Kıyır Pamuğunda Simit Tanımı, Fotoğrafla Yapımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir