Kıyır Pamuğunda Simit Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz maya
- şöhret
Yukarıdaki için;
- 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 1 çay kaşığı su
Kıyır Pamuğunda Simit Nasıl Tanımlanır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Öncelikle süt ve ılık suyumuzu maya ile bir dakika karıştıralım.
- Ardından yağımızı, şekerimizi ve tuzumuzu ekliyoruz.
- Unun ölçüsü üç buçuk su bardağıdır. Çok kalın yoğurmayalım ki elimize yapışmasın on dakika yoğuralım.
- Üzerini streçleyip yarım saat dinlendirelim.
- Dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım. Bu tanımda yirmi adet simit elde ediyoruz.
- Ardından fotoğrafta gördüğünüz gibi iki bezeyi tezgahta elimizle yuvarlayıp birleştirelim.
- Hepsini susamları pekmezli suya batırarak yapalım.
- 10 dakika tepsi mayası için bekletelim kış olduğu için tepsilerimizi ılık bir ortama alalım.
- O zaman yirmi dakikanın altında pişirelim, fırından fırına değişebilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin.
Afiyet olsun bence çok güzel yerseniz dışarıdan almazsınız açık konuşuyorum tam ötesi sevgilerimle
Kıyır Pamuğunda Simit Tanımı, Fotoğrafla Yapımı