Kıymalı Lahana Sarması

Öğütülmüş Lahana Sarması İçin Malzemeler Açıklama

  • 1 küçük boy lahana
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 150 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • nane

Pişirmek;

  • 3 bardak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı

Kıymalı Lahana Dürümünün Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle lahanamızın ortasını kesip yapraklarını dikkatlice ayırıyoruz, yaprakları sudan geçirip kaynayan suda haşlıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  2. İçi için pirinci yıkayıp kuru soğanı yemeklik doğrayıp tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırıyoruz. Hazırladığımız lahanamızın içini koyup ince bir şekilde sarıyoruz.
  3. Tenceremizin dibine kalan lahana yapraklarını koyup üzerine sardığımız sarmaları diziyoruz.
  4. Pişirmek için salça, su, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp tenceremizin üzerine döküp bir kase ile kapatıp pişmeye bırakıyoruz.

Kıymalı Lahana Dürüm Açıklama Fotoğraf

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir