Kıymalı Musakka

Etli Musakka Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 patlıcan
  • 2 domates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 400 gr kıyma
  • Karabiber
  • acı biber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Kıymalı Musakka Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Önce patlıcanların kabukları soyulur. Tuzlu suda bekletilir.
  2. Soğanlar ince ince doğranır ve tavada kavrulur.
  3. Daha sonra kıyma eklenir ve kavrulur.
  4. Kavrulan kıymaya domatesler ilave edildikten sonra baharatlar ilave edilerek pişmeye bırakılır.
  5. Başka bir tencerede patlıcanlar kızartılır.
  6. Borcama közlenen patlıcanlar dizilir.
  7. Daha sonra pişen kıyma harcı patlıcanların üzerine eşit şekilde ilave edilir.
  8. Domates salçası ve sıcak su bir kapta karıştırılıp borcama dökülür.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Etli Musakka Yemek Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir