Etli Musakka Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 patlıcan
- 2 domates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 soğan
- 400 gr kıyma
- Karabiber
- acı biber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı sıcak su
Kıymalı Musakka Nasıl Tanımlanır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Önce patlıcanların kabukları soyulur. Tuzlu suda bekletilir.
- Soğanlar ince ince doğranır ve tavada kavrulur.
- Daha sonra kıyma eklenir ve kavrulur.
- Kavrulan kıymaya domatesler ilave edildikten sonra baharatlar ilave edilerek pişmeye bırakılır.
- Başka bir tencerede patlıcanlar kızartılır.
- Borcama közlenen patlıcanlar dizilir.
- Daha sonra pişen kıyma harcı patlıcanların üzerine eşit şekilde ilave edilir.
- Domates salçası ve sıcak su bir kapta karıştırılıp borcama dökülür.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir. Afiyet olsun.
Fotoğraflı Etli Musakka Yemek Tarifi