Kıymalı Patates Yemeği

Kıymalı Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo patates (kişi sayısına göre)
  • 400 gram kıyma
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 2 domates
  • 1 beyaz soğan
  • 1 kırmızı soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • acı biber
  • Çedar peyniri

Sosu için;

  • 2 yeşil soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 4 yumurta
  • Tuz biber

Kızartmak;

  • sıvı yağ

Tepsiyi bulmak için;

  • 1 çay kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Patates Kıymasının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İç harcı için patatesleri ince ince doğrayıp kızgın yağda kızartın; Tavaya yağı dökün ve ısıtın.
  2. Soğanları küp küp doğrayıp ekleyin ve karıştırın, kıymayı ekleyip tekrar karıştırın, baharatları ekleyin, domatesleri doğrayıp ekleyin ve karıştırın, kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz.
  3. Patatesleri koyacağımız kalıba veya tavaya zeytinyağı sürüp yağlıyoruz ve galeta unundan serpip her yerine sürüyoruz, patatesleri yerleştiriyoruz.
  4. Sos için yumurtaları bir kaseye kırıp karıştırıyoruz, yeşil soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz, sosumuzun bir kısmını patateslerin üzerine döküyoruz.
  5. Üzerine kıymayı koyup üzerine kaşar peynirini ekleyip tekrar patatesle kapatıyoruz kalan son sosu yemeğimizin üzerine döküyoruz.
  6. 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz (yaklaşık 20 dakika) Deneyeceklere afiyet olsun ✨.

Fotoğraflı Kıymalı Patates Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir