Kızarmış Mafis (Büyükannenin Tarifi)

Kızarmış Mafis (Büyükannenin Tarifi) için Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 bardak su Süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya (Taze maya da kullanabilirsiniz)
  • mümkün olduğunca un

Kızarmış Mafis (Anneanne Tarifi) Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Uygun bir kaba alıp tüm malzemeleri karıştırıp 30-40 saniye yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğuralım.
  2. 25 dakika hamurun üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.
  3. Mayalanan hamurumuzu 3 çeşit bezeye ayıralım ve merdane yardımıyla ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde unla birlikte açalım.
  4. Kesici aletle 4 parmak arayla yukarıdan aşağıya doğru doğru keselim.
  5. Kızgın yağımıza alıp ters tarafını çevirerek pişirelim.

Not: Ocağımız sıcak yanmalı ve yağımız kızgın olmalıdır. Afiyet olsun.

Kızartma Mafis (Anneanne Tarifi) Fotoğraflı Nasıl Yapılır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir