Klasik Pasta

Klasik Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 kaşık kuru maya
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gram margarin/tereyağ
  • kadar un

Klasik Pastacılığın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Ilık süt ve şekeri bir kaba alıp karıştırın, şeker sütün içinde iyice eridikten sonra kuru mayayı ekleyin ve 10 dakika mayalanması için bekleyin.
  2. Süt ve şeker düzgün karıştırılırsa maya daha hoş olur.
  3. Daha sonra margarin, tuz, yumurta ve unu alabildiği kadar ilave edip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  4. Hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalanan hamuru küçük parçalar halinde kesip uzun bir hamur yapıp ördürebilirsiniz ya da sadece rulo yapıp tepsiye dizebilirsiniz dilerseniz tepsinin üzerini kapatıp 10 dakika daha tepsinin gelmesini bekleyebilirsiniz. maya gelmesi.
  6. 170 derecede 30 dakika pişirebilirsiniz.

Fotoğraflı Klasik Börek Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir