Köfteli Köfte

İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı köfteli bulgur (450 gr)
  • yarım su bardağı irmik (75 gr)
  • 1 yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 2 çay bardağı su (kontrollü ekleyin)
  • 3 haşlanmış patates

İç harç için

  • 500 gr dana kıyma (ben karışık kullandım)
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım su bardağı ceviz içi (iri kıyılmış)
  • Çeyrek demet maydanoz (ben saplarını koymadım)
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber, isot, kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

İçli Köfte Nasıl Tanımlanır, Yediğiniz Kadar Yiyin?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle patatesleri haşlayarak başlayın.
  2. Patatesler haşlandıktan sonra bulgur, irmik ve patatesi azar azar su ekleyerek yoğurun. (iyice yoğurmak çok değerli, kıvamı sakız gibi olacaktır).
  3. Un, baharatlar ve salçayı ekleyip biraz daha yoğurun.
  4. En son yumurtaları ekleyin ve dağılmayacak bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.
  5. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
  6. Ellerinizi azar azar ıslatıp ortasını açın ve hazırladığınız harçtan koyup güzelce kapatın.
  7. Yağınızın iyice kızdığından emin olur olmaz yağın içine atıp çevirin ve 1-2 dakika kızartıp çıkarın. Yemeye doyamadığınız içli köfteleriniz hazır.

Fotoğraflı İçli Köfte Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir