İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı köfteli bulgur (450 gr)
- yarım su bardağı irmik (75 gr)
- 1 yumurta
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı un
- Tuz, karabiber, kimyon
- 2 çay bardağı su (kontrollü ekleyin)
- 3 haşlanmış patates
İç harç için
- 500 gr dana kıyma (ben karışık kullandım)
- 1 orta boy soğan
- Yarım su bardağı ceviz içi (iri kıyılmış)
- Çeyrek demet maydanoz (ben saplarını koymadım)
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber, isot, kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
İçli Köfte Nasıl Tanımlanır, Yediğiniz Kadar Yiyin?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Öncelikle patatesleri haşlayarak başlayın.
- Patatesler haşlandıktan sonra bulgur, irmik ve patatesi azar azar su ekleyerek yoğurun. (iyice yoğurmak çok değerli, kıvamı sakız gibi olacaktır).
- Un, baharatlar ve salçayı ekleyip biraz daha yoğurun.
- En son yumurtaları ekleyin ve dağılmayacak bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.
- Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
- Ellerinizi azar azar ıslatıp ortasını açın ve hazırladığınız harçtan koyup güzelce kapatın.
- Yağınızın iyice kızdığından emin olur olmaz yağın içine atıp çevirin ve 1-2 dakika kızartıp çıkarın. Yemeye doyamadığınız içli köfteleriniz hazır.
Fotoğraflı İçli Köfte Tanımı